De echte installateur

Energielabel voor uw huis of utiliteit

Een energielabel is wettelijk verplicht bij het indienen van een omgevingsvergunning en bij oplevering, verkoop of verhuur van uw woning of utiliteitsgebouw. 

ENERGIELABEL VOOR WONINGEN

Zoek uw EP-adviseur met: uw postcode / Energielabel / kies vervolgens uit een EP-adviseur. De DETAILmethode is verplicht als u een energielabel nodigt heeft voor een nieuwe woning. Voor een bestaande woning kunt u kiezen tussen een adviseur gecertifceerd voor de BASISmethode en/of de DETAILmethode.‚Äč

  • BRL9500-W: 'Energieprestatie Woningen en Woongebouwen BASISmethode
  • BRL9500-W: 'Energieprestatie Woningen en Woongebouwen DETAILmethode'
  • BRL9500-01: 'Energie-index, bestaande woningen' (deze adviseur is nog gecertificeerd tot 1 juli 2021)
  • BRL9500-05: 'Rapport Netto Warmtevraag Woningen en Woongebouwen' (deze adviseur is nog gecertificeerd tot 1 juli 2021)

Maatwerkadvies voor woningen (BRL9500-02): Met een uitgebreid maatwerkadvies krijgt u nog meer inzicht in welke maatregelen energiebesparing opleveren en het comfort in uw woning verhogen. Ook krijgt u informatie over kosten, terugverdientijd en rendement. Een dergelijk advies heeft u bijvoorbeeld nodig voor het mogelijk verkrijgen van subsidie. Kies in dit geval voor een EP-adviseur met een certificaat voor BRL9500-02: 'EPA-maatwerkadvies bestaande woningen en woongebouwen'

Info over het energielabel voor woningen staat op deze pagina van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en op deze pagina van Milieu Centraal.

 


 

ENERGIELABEL & MAATWERKADVIES VOOR UTILITEIT (zoals kantoren, ziekenhuizen, scholen en winkels)

Zoek uw EP-adviseur met: uw postcode / Energielabel / kies vervolgens uit een EP-adviseur. De DETAILmethode is verplicht als u een energielabel nodigt heeft voor nieuwe utiliteit. Voor bestaande utiliteit kunt u kiezen tussen een adviseur gecertifceerd voor de BASISmethode en/of de DETAILmethode.

  • BRL9500-U: 'Energieprestatie Utiliteitsgebouwen BASISmethode'
  • BRL9500-U: 'Energieprestatie Utiliteitsgebouwen DETAILmethode'
  • BRL9500-03: 'Energielabel bestaande utiliteitsgebouwen, basismethode' (deze adviseur is nog gecertificeerd tot 1 juli 2021)
  • BRL9500-06: 'Energielabel utiliteitsgebouwen, detailmethode' (deze adviseur is nog gecertificeerd tot 1 juli 2021)
  • BRL9500-04: 'EPA-maatwerkadvies bestaande utiliteitsgebouwen'

Info over het energielabel voor utiliteit staat op deze pagina van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Over InstallQ

Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ. Om dit doel te bereiken, ontwikkelt en beheert InstallQ een breed scala aan kwaliteitsregelingen.

InstallQ verleent erkenningen aan vakbekwame installatiebedrijven. We schrijven certificeringsregelingen en informeren daarover. Daarnaast accrediteert InstallQ opleidingen en examens in installatietechniek.

Contact

Korenmolenlaan 4, 3447 GG Woerden
Postbus 480, 3440 AL Woerden
info@installQ.nl